Изборите приключиха, да оставим назад предизборната риторика. За това призовава президентът Росен Плевнелиев в обръщение към новоизбраните на местните избори градоначалници, разпространено от „Дондуков 2". Плевнелиев изтъква, че сега е време да се работи и да се постигат резултати.

Държавният глава поздравява всички новоизбрани кметове за това, че са спечелили доверието на съгражданите си. Той ги призовава да бъдат активни, инициативни и да използват всички възможности да подобрят живота на съгражданите си.

Росен Плевнелиев изтъква, че именно кметовете са тези, които са най-близо до хората и са призвани да решават ежедневните им проблеми. Именно от техните действия в най-голяма степен зависело доверието на народа към институциите, към политиците и към държавата като цяло.

Президентът пожелава на всички избирани кметове успешен мандат. Той ги призовава никога да не забравят, че са призвани да служат на своите населени места и съгражданите си.

Плевнелиев припомня, че те са поели ангажименти и е важно да започнат да ги изпълняват от първия си работен ден.

В обръщението си държавният глава посочва, че страната ни през 2015 г. е различна. Членството ни в ЕС и европейската солидарност отваряли несравнимо по-големи възможности пред местната власт. Росен Плевнелиев обръща внимание на това, че не важно дали са кметове на големи или малки населени места. Вече нямало и значение с каква бюлетина са избрани, дали са от управляващите, или от опозицията. Единственото, което ще има значение оттук до края на мандата ви, е това, което успеете да свършите, категоричен е президентът.