Единият казва едно, другият казва друго. Затова и вицепрезидентът Илияна Йотова има съмнения какво е решил точно кабинетът Денков за помощта за Украйна, макар че представи тези съмнения и като мнение на обществото. Пред журналисти тази сутрин Йотова бе уклончива в коментара си за визитата на украинския президент Володимир Зеленски в четвъртък. Вицепрезидентът Илияна Йотова е гост на празника на баницата във великотърновското село Балван.

Разнопосочно говорене обаче чува Йотова в изказванията на премиера Денков и военния министър Тодор Тагарев, като по думите й във вчерашния ден единият непрестанно е обяснявал думите на другия. Избягвайки имена, все пак Йотова посочи, че премиерът е обяснявал думите на своя военен министър.

Тепърва ще се види как ще се развият нещата, заяви Йотова и насочи вниманието на медиите към това да разберат българските власти какви ангажименти ще поемат на срещата на НАТО във Вилнюс следващата седмица. Призова обаче нашата делегация да бъде искрена след срещата на НАТО и да кажат на обществеността какво е договорено.

BBC: Зеленски има какво да иска и да получи от България

BBC: Зеленски има какво да иска и да получи от България

Миналата година България се превърна в ключов доставчик на боеприпаси и гориво за Украйна

По думите на Йотова няма новина в думите на Зеленски, тезите си той е повтарял много пъти досега и пред различни делегации. Вицепрезидентът не коментира тезите на Румен Радев, а се насочи към критиките спрямо него. "Вчерашният ден е доказателство, че огънят по президента цели да се отнеме вниманието от това какви ангажименти са поети точно от кабинета", посочи Илияна Йотова и зададе въпрос защо срещите на Зеленски в МС не са били открити и медиите не са били поканени, както това е станало в президентството.

Това също е доказателство, че има желание да се скрие нещо от българската общественост, според Илияна Йотова.

Зеленски у нас - висок старт за кабинета, но и необходимост от наваксване

Зеленски у нас - висок старт за кабинета, но и необходимост от наваксване

Беше немислимо, но стана факт!