Лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов потвърди, че Обединените патриоти ще приемат мандата за съставяне на правителство и ще се опитат именно с правителство да изведат страната през този труден момент.

В студиото на Нова телевизия Каракачанов потвърди тезата на патриотите, че оставянето на страната в този момент дълго време със служебни правителство или правителства не е отговорно поведение.
В този смисъл на думата Обединените патриоти ще се борят за продължване на живота на този парламент. Каракачанов макар и не директно заяви, че ако правителството, което смятат да съставят си върши работата по приоритети, предсрочни парламентарни избори няма да се наложат.

"Не сме подклаждали, ние организирахме протестите на гражданите." Така Красимир Каракачанов отговори на обвиненията на вътрешния министър Румяна Бъчварова, че Патриотите са подклаждали протестите пред бежанския център в Харманли, че са измисляли, че има болести, които в лагера няма, а причината за всичко била кандидатпрезидентската кампания.

Сидеров посъветва патриотите и Борисов да се разберат по мъжки за мандата

Сидеров посъветва патриотите и Борисов да се разберат по мъжки за мандата

Мъжки момчета сме ние патриотите, по мъжки да седнем и да се каже

Според Каракачанов обаче това не е вярно - Патриотите организирали протестите и то публично.

"Организирането на такъв протест изисква разрешение от общината. Ние сме си подали надлежно искане до общината за разрешение на подобни протести. Да, ние сме ги организирали. Но защо ги организирахме? Защото хората в Харманли не искат този лагер да бъде там", коментира Красимир Каракачанов.

Според него реакцията на министър-председателя е правилна. В момента правителството прави това, което ние настоявахме да се направи - лагер от закрит тип, извън населените места, близо до границата, заяви още Каракачанов.

Патриотите готови да приемат мандат за съставяне на правителство
Обновена

Патриотите готови да приемат мандат за съставяне на правителство

Валери Симеонов обвини Борисов в "Наполеонов комплекс"

"България трябва да се отдели от това да слуша какво говорят бюрократите в Брюксел", заяви Каракачанов. Според него България трябва по-скоро да работи по този проблем със страните от Вишеградската четворка.

Той смята още, че на границата освен Гранична полиция трябва да има и войска.