Моментът е критичен - съветвам лидерите на ПФ и ГЕРБ да седнат по мъжки да се разберат.
Такъв съвет даде лидерът на "Атака" Волен Сидеров след провелия се последен кръг от политически консултации при президента Росен Плевнелиев с парламентарно представените сили.

Ако това Народно събрание поиска, може да излъчи ново правителство, сигурен е Сидеров.

Той настоя за преосмисляне на прекалено бързите и нервни реакции на големите политически сили. "Аз видях, че те избързаха с едни заклинания едва ли не. Не мога да разбера толкова ли ги е страх от Обединените патриоти, защото ние взехме един много хубав резултат", коментира Сидеров.

Патриотите готови да приемат мандат за съставяне на правителство
Обновена

Патриотите готови да приемат мандат за съставяне на правителство

Валери Симеонов обвини Борисов в "Наполеонов комплекс"

Според него първата и втора политическа сила - ГЕРБ и БСП избързват да кажат, че този парламент се е изчерпал.
"Предлагам лидерите на тези, които заявиха, че могат да приемат мандата - съпредседателите на Патриотичния фронт и лидера на ГЕРБ да седнат и по мъжки да поговорят. Аз мисля, че така се решават нещата. Мъжки момчета сме ние патриотите, по мъжки да седнем и да се каже ясно какви са отговорностите, какво следва", коментира Волен Сидеров.

Софиянски предлага експертно правителство с мандата на патриотите

Софиянски предлага експертно правителство с мандата на патриотите

Каракачанов можел да е премиер

Според него е необходимо да се обсъдят всички възможности. Лидерът на "Атака" припомни, че от 1-ви януари България е домакин на ЕС и изтъкна, че това било възможност страната ни да заяви неща за себе си и да спечели от това.

Той определи моментът като много критичен и изпитателен за всички държавници.

АБВ настояват за бърз курс към служебно правителство
Обновена

АБВ настояват за бърз курс към служебно правителство

Румен Петков заяви, че няма да подкрепят и няма да участват в нов кабинет

Сидеров определи като популизъм участието на парламентарно представените партии в обсъждането на въпросите от референдума и последващите промени в избирателната система.

Лидерът на "Атака" окачестви участието на основните партии във форума, който се организира днес, като проява на "свръхпопулизъм", а промяната на избирателната система, така както се иска от по думите му "невалидния, антиконституционен референдум", щяла доведе до парламент пълен с наркотрафиканти и криминални босове. "Тогава досегашното Народно събрание ще ви се струва просто цвета на нацията", предупреди Сидеров.

Той окачестви инициаторите на референдума като провокатори.

"Те са провокатори - те не са истински загрижени за хората - а са загрижени да влязат в политиката", настоя Сидеров по отношение действията на екипа от Шоуто на Слави. Според него мажоритарната избирателна система, която се предлага, е рискова и за големите играчи, каквито са ГЕРБ и БСП. Лидерът на "Атака" дори се зачуди дали ГЕРБ и БСП не играят вече в комбина.

Поговорката "Не си пожелавай жената..." напомни Борисов на БСП
Обновена

Поговорката "Не си пожелавай жената..." напомни Борисов на БСП

Според премиера в оставка БСП дезертират

"Нека да се замислят", апелира Сидеров и отново прикани ГЕРБ да седнат на масата на преговорите с Обединените патриоти, които окачестви като "мъжки момчета", които въпреки негативите са готови да вземат мандата и да се направи правителство, което да свърши определени неща.

Сидеров визира предложените от патриотите мерки за пенсиите, защита на страната, изграждането на оградата.

Според него Ердоган се готвил "да ни хвърли 3 млн. мигранти". "Ако страната е в безвластие, какво става с всички политически игрички, които се играят сега", попита Сидеров.

Лидерът на "Атака" обобщи, че политически за Обединени патриоти е изгодно да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори, защото ще вземат добър резултат, но открит оставал въпросът какво щяло да стане със страната ни и затова призова преди вторник, когато ще се проведе Консултативния съвет по национална сигурност при президента, политиците да седнат и да размислят.

С консултациите с "Атака" приключи кръга от разговори на президента Росен Плевнелиев преди да започне ротацията на мандатите и евентуалното сформиране на служебен кабинет. От политическите партии до този момент ГЕРБ, БСП, ДПС, АБВ категорично се изказаха за назначаване на служебно правителство и предсрочни парламентарни избори, от Реформаторския блок също изразиха тази позиция, макар и да имаше няколко уклончиви реплики. Само Патриотичния фронт изрази готовност да приеме мандата, а "Атака" е готова да ги подкрепи.