Не искам да правя коментар на провалени пролетаристи, на които с години им слушам мненията. Това каза за лидера на партия „България на гражданите" премиерът Бойко Борисов в телефонно включване по Нова телевизия.

Знаете ли какъв е проблемът на такова младо червено поколение - синове, снахи, дъщери на Политбюро - проблемът е комплексът им, посочи Борисов и подчерта: „Те бяха 8 години в управление и живяха в златното време - икономически и финансово. На нас ни се падна да спасяваме България в най-тежкото време в света - всички се тресат като икономика, като финанси - и в същото време постигаме по-добри резултати от тях".

За ангажимента на Кунева да не участва в коалиции с ГЕРБ, Борисов заяви: „Нека дойде време някой някого да кани - като дойде време, ще го коментираме. Ние сме доказали, че управляваме сами - те да решават това, което искат и да правят, това което желаят".

Аз лоша дума се опитвам да не казвам за моите опоненти, но те тръгват като Станишев с клипове. Осем години г-жа Кунева и Даниел Вълчев са били в управлението на държавата на различни постове - не помните ли учителската стачка - Даниел Вълчев и Орешарски излязоха и им казаха на учителите да разтурят седянката, припомни премиерът Борисов.