Време е да не обръщаме внимание на това, което се казва от г-н Бойко Борисов. За това призова лидерът на ДПС Лютви Местан. Той нямал намерение да дава брифинг, но странните, по думите му, неща, които казал лидерът на ГЕРБ, го принудили.

Според Местан, Борисов изпитва не просто страх, а истински ужас от това, че е загубил изборите. Искането за касиране са признание, че изборите са загубени, смята Лютви Местан. Според него няма никакви основания за касиране на вота. Лидерът на ДПС припомни още, че ГЕРБ изграждали имиджа си като алтернатива на ДПС и БСП, а лично ДПС пък била боксова круша за Борисов. През 2009 г. Борисов ни би, призна Местан. Тогавашните резултати на ГЕРБ са по-добри от спечелените мандати на ДПС и БСП взети заедно. Сегашните резултати, според него, показват друга картина - 120 мандата на ДПС и БСП срещу 97 на ГЕРБ.

Местан призова Бойко Борисов да дойде в реалността и да осъзнае, че ГЕРБ има с 23 мандата по-малко от мандатите на ДПС и БСП. На коментара на лидера на ГЕРБ, че една партия печели на два парламентарни вота поред, Местан противопостави опита на ДПС, която всеки път след участие във властта увеличава резултата си, но това не му позволява самостоятелно управление.

„Тогава да чухте г-н Борисов да е поздравил ДПС с постигнатия резултат?", попита Лютви Местан. Той ни превърна в универсално зло, допълни лидерът на партията. Според него на 12 май Бойко Борисов загубил легитимността си като управленски субект. Няма как да преглътне тази загуба, смята Местан. Според него политиците сега трябва да са отговорни. „Никой политически лидер в страната няма да право да се държи като късния Кадафи, това е опасно за държавата", категоричен е Лютви Местан.

Според него лъжа и арогантност е да се отрича, че намерените бюлетини в Костинброд не са били за ГЕРБ.
По повод факта, че изборните протоколи се печатат в печатница на депутат от БСП Местан попита: „Г-н Борисов с протоколите или с бюлетините се гласува?".
Лютви Местан подходи с ирония към отложената до днес пресконференция на ГЕРБ, като коментара, че партията на Борисов е дала със закъснение своите коментари за вота „понеже ГЕРБ са изключителни и от тях започва света и след тях започва и потопът".

Според лидера на ДПС няма основание да се касират изборите и не е нарушен денят за размисъл. Подмяната на вота, според него, е опит за държавен преврат и затова разследването за фалшивите бюлетини трябва да се води като разследване за опит за държавен преврат.

Лютви Местан призова другите партии да не са „толкова жестоки към г-н Борисов" и да му позволят да състави правителство на малцинството с 97 депутати. „Той вече е в политическото минало", смята лидерът на ДПС и подчерта, че втори мандат на ГЕРБ ще бъде пометен от уличното недоволство.
„ДПС няма намерение да е мандатоносител и се надява втората политическа сила да успее да състави програмен кабинет. Сега е време за надпартийни усилия", категоричен е Лютви Местан. ДПС иска 42-то Нардоно събрание да започне работа в дена на Св. Константин и Елена - 21 май.