Правели се опити да бъдат скарани външният министър в оставка Даниел Митов и премиерът Бойко Борисов. Това смята и самият първи дипломат по повод твърденията, че той ще остане на власт като служебен външен министър. Първо не е ясно дали ще има служебен кабинет на президента Плевнелиев, коментира той в кулоарите на парламента. 
Даниел Митов бе категоричен, че няма намерение да остава в служебно правителство, което ще трае 15 работни дни.

Опитите аз по някакъв начин да бъда конфронтиран с министър-председателя и с ГЕРБ са отдавнашни и добре известни, сподели Даниел Митов, като допълни, че на тези интрижки не бива да се обръща внимание.

Кой обаче иска да го скара с Борисов не го интересува.

За мен е важно държавата да запази стабилността си, коментира той правителствената криза. Възможно било настоящият кабинет да остане на власт до встъпване в длъжност на новия държавен глава.

По другата "гореща" тема - възможността за провал на споразумението ЕС - Турция - първият ни дипломат бе категоричен, че Европейския съюз трябва да е готов за план Б.

Споразумението трябва да продължи да се изпълнява, заяви Митов.

В кулоарите на Народното събрание той отговори на притесненията на АБВ за мигрантския натиск. Единици били върнатите у нас мигранти. Има информации, които много често се оказват не само неверни, но и лъжливи, не напразно говорим за хибридна война, притеснен е Митов. А за изявленията на азбукарите той каза, че би се обърнал на другата страна. Не трябва да се играе със страховете на хората, е мнението на външния министър.