Москов вярва, че ДСБ ще продължи да подкрепя здравната му реформа. Министърът, станал от участник в ръководството на ДСБ само редови член, обяви в "Пирогов", че би било безумно, ако партията на Радан Кънев спре изведнъж да го подкрепя.

Припомняме, в събота ДСБ взе решението да мине в опозиция заради разминаване с ГЕРБ по промените в Конституцията. Москов обаче не сдаде министерското кресло, а се оттегли като ръководител в партийната структура.

Кънев обяви, че политическият гръб на Москов вече е Бойко Борисов, а ген. Атанасов сподели, че здравният министър „заслужава дърво". На фейсбук страницата на здравния министър пък заваляха съобщения и на подкрепа, и на обвинения.

Реформата може да стане само със стабилно мнозинство, наясно е Москов. Според него мисията на всяка партия е да осъществи идеите си във властта, а РБ и ДСБ щели да реализират своите – „трудно, тежко, с битка".

Москов повтори, че остава министър, за да не се капсулира партията на Радан Кънев. За него е важно Блокът да препотвърди, че иска да промени държавата.

Моята оставка БСП и ДПС я искат от първия ден, сигурно ще им е приятно, сопна се Москов в контекста на обещания от левицата вот на недоверие срещу работата му през новата година.