Министерски съвет отпуска 3.5 млн. лв. за ремонт на българския манастир в Света гора в Антон - Зографски манастир "Свети великомъченик Георги зограф". Това съобщи след заседанието на Министерски съвет служебният министър на културата Велислав Минеков. Той поясни, че средствата ще се похарчат за ремонт на пътя и за реставрация на източното крило след пожар.

Последователна политика за Зографския манастир обсъдиха Румен Радев и монаси

Последователна политика за Зографския манастир обсъдиха Румен Радев и монаси

Обсъдиха и възможността за дигитализация на архива

"Крилото се нарича "банското крило" и е строено със средствата на хаджи Вълчо от Банско", поясни той. От историята на светата обител историята Минеков разказа още, че Паисий е работил и завършил там "История Славянобългарска".

За Минеков, който е посетил манастира - "видяното е било тревожно", той ще проведе среща и с игумена. Ще се ремонтира и отоплението, "тъй като е опасно и на примитивно ниво".

ПП обжалва решение на ЦИК за председатели и секретари на районни избирателни комисии

ПП обжалва решение на ЦИК за председатели и секретари на районни избирателни комисии

Централната избирателна комисия масово отказвала да избере представители на партията

Говорителят на кабинета Антон Кутев поясни за прието решение на МС, "за да не се буди съмнение и да остават неясноти".

460 000 лв. отпуска правителството за общините към план-сметката за изборите, за да се изпълнят разходите за заплати и осигуровки. Те ще се разпределят за 99 000 членове в 12 596 общински избирателни комисии (ОИК). "Добавят се суми към общините и таблица, която показва към всяка община колко се добавя, за да се заплати за членовете на ОИК", поясни Кутев.