На фона на нарастващото напрежение сред МВР служителите, вътрешният министър обяви, че в системата ще бъдат наети още 2 000 полицаи. Това ще стане през тази и следващата година, съобщи в Пловдив Цветан Цветанов.

Вече са подбрани над 400 души, предстои още 500 да бъдат назначени през първите три месеца на 2013-а година. До октомври следващата година ще бъдат обявени нови 1 100 места, разясни министърът. Интересът към работата в МВР е много голям, подчерта Цветанов и добави, че над 100 души се борят за едно място в системата.

Основният ни приоритет е да назначим повече хора в малките населени места, допълни Цветанов и уточни, че се търсят варианти работещите в селата полицаи да се задържат на работа там. В момента практиката е след една година те да се преместват в големите градове, изтъкна вицепремиерът.

От думите му стана ясно и че паркът на „Пожарна безопасност и защита на населението" освен с новите 42 пожарни коли до края на годината ще бъде допълнен с още 10 автомобила, а през 2013 министерството ще разполага с нови 200 коли от малък, среден и висок клас, допълват от пресцентъра на МВР.

Цветан Цветанов участва в Осмата годишна среща на българските местни власти. Форумът се провежда в Пловдив с участието на президента на Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и министри от кабинета.