Омбудсманът Мая Манолова пристигна в зала „Арена Армеец", където представителите на секционните избирателни комисии часове наред остават заключени, докато чакат да предадат изборните протоколи.

Манолова се опита да преговаря с ръководството на Общинската избирателна комисия да се увеличат хората, които ще работят по секции се приемане на протоколите, съобщава БНР.

Припомняме, по-рано на брифинг от ГЕРБ попитаха защо омбудсманът Манолова не е в зала „Арена Армеец", след като е участвала в избирането на ЦИК. Освен това тя била обещала да бъде сред хората.

Манолова заяви, че трябва да се използват експерти, които да се включат в процеса на приемане на документи. По думите й няма как 15 души да се справят с тази работа.

„Това, което аз се опитах да убедя и се надявам, че ЦИК ще направи, ако постигнат такова решение, да разкрият още 20 пункта за приемане на документи. Това е толкова очевидно", обясни Мая Манолова.

До 17.00 часа протоколите са предали представителите на малко над 900 секции. Общо обаче номерата са 1600. Поради това, най-вероятно всичките ще бъдат отчетени до утре сутринта.

Близки на стотиците председатели и членове на секционните комисии също пристигнаха пред залата. Те носят храна, напитки, цигари, дори лекарства за болните си родственици.