„Днес сме на финалната права с ясно очертан паритет между БСП и ГЕРБ." Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в зала 1 на НДК преди закриване на кампанията на левицата в София.

Той припомни как преди 3 месеца хората са излезли на протести, защото всички са искали промяна. „Днес искам да кажа на всички тях - промяна може да се случи", категоричен бе лидерът на столетницата.

Станишев отбеляза, че и БСП е правила грешки. Но днес не става въпрос за БСП, става въпрос за България, за нейното бъдеще, смята президентът на ПЕС.
Той призова хората да си зададат въпроса - какво бъдеще искат, не ги ли е срам от ГЕРБ, че 4 години ни управляват по този начин.
„Не ги ли е срам, както мен ме е срам от наглостта на управляващите, от този просташки език", коментира Сергей Станишев.

Той е крайно недоволен, че не е имало пари за майките, за пенсионери, а е имало пари за Бистришките тигри, за огромни бонуси.
„Не чувстват ли срам от това, че България изглежда в Европа като азиатска диктатура", недоумява Сергей Станишев.
„Не ги ли е срам, че днес най-голяма ценност е силата", пита още той.

Единствената гаранция за промяна е гласуването за БСП, категоричен е соцлидерът. „Ние не се борим за власт, аз не се боря за власт - да махнем тях, да седнем ние, става дума за спасението на България", обясни той.

„Кой ще извади България от днешната тежка криза - икономическа, социална, духовна и политическа, Бойко Борисов или Пламен Орешарски, кабинет на ГЕРБ или програмно правителство с хора можещи, знаещи, способни да поемат отговорност", попита още Станишев.

След 12 май няма поправителен, изтъкна той и обясни, че парламентарният вот няма втори тур, както на президентски избори.

Преди самото закриване на кампанията младежи на червената партия се подредиха пред НДК във формата на числото „5", номерът на бюлетината, за който ще се гласува за БСП.

С аплаузи, на крака и викове „БСП" и „Победа" социалистите посрещнаха лидера си.

Атмосферата подгря Петя Буюклиева с „Повей ветре", при което Сергей Станишев не издържа и се включи в дует с певицата в „Моя страна, Моя България".

След това двамата затанцуваха пред препълнената зала 1 на НДК.