От това как ще се развие казусът с "Да запазим Корал" след изборите, ще се разбере дали това не е просто предизборен фойерверк. Това заяви Никола Минчев, водачът на листата на "Продължаваме промяната" за ЕП в студиото на БНТ.

Според Минчев тези казуси - с "Корал" и митниците - са активно предизборно мероприятие. Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението. Също обясни, че комисия за "Да запазим Корал" не е създадена понеже никой не е пискал, но би могло да бъде направена.

Никола Минчев готов да съдейства на прокуратурата по казуса "Да запазим Корал"

Никола Минчев готов да съдейства на прокуратурата по казуса "Да запазим Корал"

Отрича да е участвал в отписването на Кирил Петков от дружеството

Относно комисията за Мартин Божанов - Нотариуса Никола Минчев каза, че за жалост не е разплетен нито един възел около казуса. Той отбеляза, че тези, които трябва да бъдат разследвани, са тежко замесени. Депутатът от ПП-ДБ отбеляза бездействието от страна на прокуратурата по казусите, свързани с Нотариуса и Петьо Петров - Еврото, както и двата отказа на главния прокурор Борислав Сарафов и бившият главен прокурор Сотир Цацаров да се явят на изслушване.

На въпроса защо не е в листата за народни представители Минчев подчерта, че така ще е по-честно към българския избирател. Той смята, че няма как да поеме и двата поста и трябва да се съсредоточи в един. Очакванията му са след като изборите са 2 в 1, националните теми да потиснат европейските.

Той коментира и какво се очаква след изборите, като обясни, че намирането на мнозинство е важна, но сложна задача. Никола Минчев смята, че ДПС не е необходим партньор, а ПП-ДБ са се оказали неволни "партньори" с партията заради ГЕРБ. И Минчев смята, че Делян Пеевски има голямо влияние в ГЕРБ.

Татяна Дончева: ГЕРБ и ДПС искат мнозинство след изборите

Татяна Дончева: ГЕРБ и ДПС искат мнозинство след изборите

Според нея Законът за хазарта иска да удари определени бизнеси, които ГЕРБ и Делян Пеевски не са подчинили