Атака няма да се коалира с ГЕРБ или БСП, Атака няма да подкрепя ГЕРБ или БСП. Това заяви лидерът на Атака Воелн Сидеров по време на извънредна пресконференция.

Той обясни, че вчера пред ЦИК е бил разбран погрешно, „поради неговия вежлив, културен и джентълменски изказ."

Той бе категоричен, че няма шанс да се коалира нито със споменатите вече партии, нито със сините или НДСВ. За Кунева важи същото.

За нас това са партии, които са изграждали колониалното робство на България, това са партии, които са заробвали страната ни, заяви Сидеров и обеща яростна съпротива в парламента на всички „национални предатели."

Съветът на Сидеров към всички споменати партии е да се саморазпуснат и да освободят на място на патриотичните партии. Видимо ядосан от вчерашните публикации, че е готов да се коалира с Бойко Борисов, Сидеров категорично заяви, че ГЕРБ са ги подлъгали, че ще изгонят монополистите, но всъщност са ги покровителствали.
Бяхме излъгани, повече не можем да бъдем излъгани, отсече атакистът.

Сидеров отправи остри критики към управлението не само на Борисов, но и тези преди него - Сергей Станишев, Иван Костов. Последният според атакиста е продал 3 хиляди структуроопределящи предприятия, а сега излиза с мазна усмивка да обяснява за монополите.
БСП са същите, те говорят сладки приказки, които крадат от нас, а Кунева като нова партия - да очаква само нашата яростна съпротива, подчерта още лидерът на Атака.

Той е категоричен, че партията ДПС трябва да се развали, а НДСВ, ГЕРБ, БСП и сините - да се разследват до дупка.
Те трябва да се разтурят и да ходят да се покайват. Те трябва да се извинят на Атака, след което някой от тях може да си тегли куршума или да се самозапали, предложи още Сидеров.

По думите му, това са партии, които са довели до колонизирането на България - нещо, срещу което Атака винаги се е борила и ще се бори и занапред.

Волен Сидеров не вижда нищо страшно от това да има избори, докато се прочисти политическото пространство.

Не бяха спестени критиките и към държавният глава, който по думите на Сидеров „е едно чучело, сложено от Борисов, който го чукаше по челото и сега Плевнелиев се прави на безпартиен."

Под „обстрел" попадна и служебният кабинет: „Това правителство е абсолютен параван на ГЕРБ и е съставено от мушмороци, които са дошли от чужди хранилки и не казват за кой господар работят в момента."

Сидеров изригна и по темата „БДЖ", като обеща, че ако някой си позволи да продаде БДЖ, ВМЗ-Сопот или друго подобно предприятие, ще бъде подложен на пряк директен натиск, докато има и един жив български националист.
Докато е жив този човек, ще бъде преследван, закани се Волен Сидеров.

След края на пресконференцията той отказа да отговаря на въпроси, под предлог: „Ще има време и за въпроси, и за отговори по-нататък."
Така остава отворен въпросът защо всъщност не се получи патриотичният блок, за който говореха и Волен Сидеров, и Красимир Каракачанов от ВМРО.