Компетентните органи имат още работа да свършат по разследването на атентата в Бургас, но са на прав път и съм сигурен, че ще има резултати.

Това каза президентът Росен Плевнелиев, който е на държавно посещение в Израел, на срещата си с премиера Бенямин Нетаняху, предаде БТА.

Събираме доказателства и сме сигурни, че ще успеем да посочим на света с доказателства тези, които са извършили тази бомбена атака, каза президентът Плевнелиев.

Няма да се успокоим докато не посочим точно виновните, както и онези, които са вдъхновили това терористично действие, каза президентът.

Премиерът на Израел посочи, че с трагедията с "криминалния терористичен акт" в България приятелството между двете страни е било тествано и отново е показало, че то е истинско.

Иран подкрепя атаките на Хизбула, като тази атака в България, подкрепя терористични атаки сега срещу нас в Газа, ние ще се борим и ще отговорим твърдо, заяви Нетаняху.

На срещата израелският премиер е посочил, че разчитат в сравнително кратки срокове да има резултат по разследването на атентата в Бургас.

Той е благодарил за всичко, което прави България, за да се стигне до резултат.