Сключване на миграционни споразумения с държави от Близкия изток и Африка. Европарламентът да има право на законодателна инициатива и на пълен парламентарен контол върху Еврокомисията и за държавите-членки.

Това са част от приоритетите, по които ще работят кандидат-евродепутатите, излъчени от Движение 21. Те бяха представени на пресконференция в БТА от Лидия Чорбанова.

Останалите приоритети на партията на Татяна Дончева са - достойно заплащане навсякъде в ЕС, което да включи и минимални ставки по сектори за съответната страна. Съгласуване на данъчни ставки, ефективна борба с данъчните измами.

БСП и ГЕРБ с по 6 места в следващия европарламент

БСП и ГЕРБ с по 6 места в следващия европарламент

БСП води пред ГЕРБ с 32,8% на 32,7%

Кандидат-евродепутатите от листата на Д21 ще работят за икономически и социални политики, с които да преразпределят благосъстоянието и да поставят социалните права на хората над интересите на международните компании. В България да се доразвие научния потенциал и да се наблегне на високотехнологични производства.

Кандидатевропейската листа на Движение 21 бе представена от водача Данаил Георгиев от Ловеч. Той е завършил езиковата гимназия в своя град с немски и английски език и е учил политика в областта на сигурността и отбраната. Специализира граждански и парламентарен контрол в сигурността и отбраната.

"Нашите възгледи са проевропейски и за промяна на статуквото на българската администрация. Няма как да не обърнем внимание на грандиозното преяждане с власт. Трябва да покажем, че това управление трябва да си ходи. Ще говорим за бъдещето на България - да бъде разглеждано след отстраняването на ГЕРБ от власт, да се основава на преодоляване на конфликтите и тази страхотна агресия", каза Георгиев.

ЦИК обяви обществена поръчка за изработка и доставка на бюлетините за евровота

ЦИК обяви обществена поръчка за изработка и доставка на бюлетините за евровота

За отговорно длъжностно лице е определен Николай Желязков

На второ място в листата е Лидия Чорбанова, която е от Карлово, завършила е политология и държавна администрация в Атина и е магистър по здравен мениджмънт.

След нея на трето място в евролистата на Д21 е Иван Янев - д-р по история, магистър по публична администрация и специална педагогика. Янев е председател на Федерацията по спорт за хора със зрителни увреждания. След него е Драгомир Ушавков, следван от Светлозар Златев и доц. д-р Пламен Ралчев.

БНБ ще печата бюлетините за евровота

БНБ ще печата бюлетините за евровота

Народната банка ще може да използва и други печатници

Останалите участници в листата са Павлина Ковачева, - собственик на фирма за имоти и за дамски облекла, Боряна Петкова - магистър СУ политически мениджмънт, докторант по Съвременна българска политика.

Вяра Гришина е ветеринарен лекар в Монтана. След нея е Емил Тарасов от София. Завършил е НСА спортен мендиджмънт.
Александър Денев от Трявна е завършил политология в Пловдивския университет, а след това и Академията на МВР. Той работи в областта на защита на националната сигурност, а е и футболен съдия.

Димитър Веселинов е завършил НПМГ в София, след това - зоология на гръбначните животни, маркетинг и реклама, административна етика.

Като лайтмотив на кандидатите за евровота от партията на Дончева изтъкват "Свобода, справедливост, солидарност".
Те искат да променят ЕС, за да разсеят съмненията, че ключови решения на ЕС да бъдат вземани на тъмно. От Движение 21 искат делегиране на данъчната политика, на сферите правосъдие и сигурност, на органите, които са пряко избрани от гражданите.

Настояват за нови лидери и нови визии и промяна на статуквото на доминиращите партии. България да излъчи извънсистемни компетентни личности. Ще работим за разбиване на порочния модел, в който заради няколко гласа повече в ЕП европейските институции не могат да продължават да си затварят очите, допълни Чорбанова.

По думите й евродепутати от други страни до този момент са допринесли косвено повече за интересите на българските граждани, в сравнение с нашите представители в ЕП от досегашния състав.