Кънчо Стойчев от "Галъп" реагира много остро на последните данни, разпространени от Мира Радева от МБМД, според които ГЕРБ е с 30 процента подкрепа срещу 16 за БСП, а партията на Кунева не влиза в парламента.

„В момента, в който се явява в разговора и градската легенда, това точно показва и качеството на данните, които коментира госпожата, чието име не само не искам да споменава, но и не се появявам заедно", коментира по-късно през деня Кънчо Стойчев от "Галъп" пред БНР.

"Искам на 13 май, когато ГЕРБ няма да имат абсолютно мнозинство, всички медии да застанат ясно на позицията - това лице по медии никога да не се появява. Много лесно може да се направи анализ какво точно се внушава. Да се занимава публиката с подобни глупотевини е обидно", посочи Кънчо Стойчев по адрес на Мира Радева.

Относно готовността на шефката на МБМД да покаже анкетните карти на проучването си, той заяви: "Ако в този момент с някакъв термометър вие измерите 32 градуса на улицата, не може ли да отворите прозореца и да видите какво е времето навън? Ако очевидно температурата не е такава, трябва да изхвърлите този термометър".