Вярвам, че и сега ще имаме убедителен успех. Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов при откриване на предизборната кампания на формацията.

Стартът бе даден от зала 3 на НДК, с която е свързана и политическата кариера на Първанов- от тук стартира и кампанията му за втори президентски мандат. Бъдещето е на АБВ. АБВ е незаобиколим фактор в българската политика, подчерта Първанов.

В словото си Първанов не пропусна да обясни позицията на АБВ за съдебната реформа. Той настоя на това, че идеята за Велико народно събрание, за която се заговори в последно време, е идея на неговата партия, тъй като АБВ има амбициите за мащабна реформа в държавата. Първанов отново настоя за президентска република.

АБВ е носител на реална, истинска реформа на българската политика и другите сектори, увери лидерът на партията.

В думите си Георги Първанов защити отново стъпката АБВ да влезе в управлението, тъй като се явява фактор на стабилността. Доказателство за това била работата на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, в която се виждали се резултатите в борбата с безработицата.

Георги Първанов обясни защо партията застава зад кандидатурата на Георги Кадиев за кмет на София: Той се е доказал в политиката и като човек, който познава проблемите на столицата и дава и алтернативни решения на проблемите. "Кадиев може да бъде по-добрият кмет на София", убеден е лидерът на АБВ.

Георги Първанов изрази задоволството си, че партията му е излъчила надъхани кандидати за кметове, като постави акцент върху експертността на формацията.

Първанов посочи и че в началото на годината е очаквал триумф на отношенията между партиите в левицата, но му отговорили невъзпитано.  При втория му опит за сближаване на позициите между АБВ и Позитано му отговорили с мълчание.

В 40 общини АБВ подкрепя кандидати на БСП, за да не се похабяват качествени кметове. Моята критика е към една шепа хора, които са се капсулирали, отчете Първанов.
Единството на левицата няма алтернатива, дано го разберат всички", настоя той. Изборите обаче не са време да се преброим.

Първанов заяви, че е убеден в победата на кандидатите на неговата формация.

От своя страна кандидатът за кмет на София Георги Кадиев благодари за подкрепата на формацията на Георги Първанов. Целта на това състезание е победа, подчерта той.

Всички партии в момента, по думите му, играели за ниска избирателна активност.  Кампания от врата на врата не била достатъчна, трябва да ходим от сърце на сърце, призова от трибуната Кадиев.

От АБВ бяха подготвили музикална програма за симпатизантите си. Румен Петков не се стърпя и попя на микрофона на Тони Димитрова „За тебе хората говорят", а Георги Първанов показа завидни умения да танцува кръшно българско хоро.