Започнаха консултациите, свикани от президента Росен Плевнелиев с представителите на Парламентарната група на БСП-лява България.

"Виждате ли възможност в рамките на съществуващото 43-то Народно събрание да бъде сформирано ново правителство? Това е важно и искам да апелирам за това, защото искрено искам и можете да разчитате на мен, че ще положа всички усилия, готов съм да помогна на всеки, с каквото мога да съдействам в рамките на своите конституционни правомощия, за да се намери решение оставката на правителството да не се превърне и в оставка на Народното събрание", заяви Плевнелиев.

За консултациите пристигнаха лидерът на БСП и председател на парламентарната група Корнелия Нинова, Ангел Найденов и Явор Гечев.

"Аз считам, че Конституцията ни задължава да положим тези усилия, ако е възможно сформирането на ново правителство в какъвто и да било, разбира се, легитимен формат, аз бих приветствал тези усилия. Бих стиснал ръката на всеки, който иска да го постигне, защото вярвам, че, а и в последните допитвания до българския народ, народът казва, че не му се ходи пак на избори", заяви още Росен Плевнелиев.

Поговорката "Не си пожелавай жената..." напомни Борисов на БСП
Обновена

Поговорката "Не си пожелавай жената..." напомни Борисов на БСП

Според премиера в оставка БСП дезертират

Припомняме вчера се проведоха консултации с първата парламентарна сила ПГ на ГЕРБ. Консултации ще се провеждат с всички парламентарни сили до края на следващата седмица.