ДПС ще подкрепи ясното мнозинство за ясни цели и приоритети - това на новите партии в 45-то Народно събрание. ДПС няма да подкрепи предложеното правителство от ГЕРБ. Това заяви Хамид Хамид, депутат от ДПС, в студиото на Нова телевизия.

Няма как тази подкрепа да е еднократна, а тя ще е до постигането на тези цели, за което се изискват сериозни законодателни промени, а целта е ускорено икономическо развитие на България. Хамид потвърди, че дори и третият мандат да бъде даден на БСП, той няма да получи подкрепата от ДПС. "Много са неизвестните за третия мандат, за да кажем в момента каквото и да е. Ако това не се случи - има си конституционна процедура", посочи депутатът.

Три приоритета очертаха ДПС за подкрепа на правителство

Три приоритета очертаха ДПС за подкрепа на правителство

Президентът заяви, че разчита на дългогодишния им парламентарен опит

Хамид Хамид изрази тревогата обаче на ДПС, че в момента разговори между политическите партии не се водят. "Нормално е да се разговаря, в момента е странно, тъй като нито една партия не комуникира с другите. Меко казано странно и притеснително е, че този диалог не е започнал."

Затова и по-вероятният сценарий е, според Хамид Хамид, да се стигне до предсрочни избори през лятото. В момента не се вижда готовност за правителство, а по-скоро подготовка за избори, включително и със законопроектите, които се внасят в Народното събрание, които са като за предизборна кампания.

По темата за "Росенец" Хамид Хамид е чул вече всякакви тези и хипотези в сферата на научната фантастика. По думите му обаче е ясна провокацията, която е извършена, но тя не е нито от ДПС, нито от "Демократична България". "Привържениците на ДПС и ДБ седнаха и си говореха помежду си", посочи Хамид. В рамките на коментара Хамид Хамид каза, че ГЕРБ и БСП са разклонения на БКП и от движението имат доказателства за общите им действия.

На искане за по-голяма конкретика обаче Хамид Хамид каза, че от движението ще го докажат, "когато му дойде времето".

Припомняме, че от своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обича да обвинява за колаборация именно по темата "Росенец" ДПС и "Демократична България". Акцията на Христо Иванов през лятото на 2020 г. повдигна въпроса не само за частните пътища и пристанища, както и за достъпа на крайбрежието, но и за охраната от страна на НСО.

Борисов настоява да се свали охраната на НСО от Доган и Пеевски

Борисов настоява да се свали охраната на НСО от Доган и Пеевски

Премиерът призова и да се свика комисия по закона за НСО