Ръст на изнасилванията отчете вътрешният министър Валентин Радев пред депутатите във вътрешната парламентарна комисия.

В МВР се питат защо се случва това. Предстои анализ на ситуацията. Опитваме се да спазваме законодателството, увери министър Радев.

Социалистът Иван Иванов попита дали е нужно да ратифицираме Истанбулската конвенция, за да работи активно ведомството срещу случаите на насилие. За МВР не са нужни законодателни мерки в сферата на насилието, отвърна Радев.

Български академици се възпротивиха на ратификацията на Истанбулската конвенция

Български академици се възпротивиха на ратификацията на Истанбулската конвенция

Деветима академици са срещу ратификацията на Конвенцията

Червеният депутат Красимир Янков настоя за информационна карта на престъпността. Той попита дали ще се направи ново райониране на географско информационна система. Не виждам смисъл от ново райониране, отговори силовият министър.

Близо 30% от българите не се чувстват сигурни в домовете си

Близо 30% от българите не се чувстват сигурни в домовете си

8% от анкетираните се страхуват от полицейско насилие

Няма промяна в криминогенната обстановка по региони и МВР се опитва да насити с полицаи регионите. Няма да разказвам стратегическите планове на МВР, посочи обаче силовият министър.

Ръст на кражбите на автомобили в София

Ръст на кражбите на автомобили в София

19 коли със запален двигател са откраднати в София през януари 2018 г.

Световната банка ще ни помага как да развиваме полицията, стана ясно още от думите на министъра. Научният потенциал също анализира работата на МВР. Според Радев не трябва обаче промените да стават рязко и на парче. Промените щели да се правят с ум и сърце.

Валентин Радев се похвали, че няма напускащи полицаи. Янков обаче смята, че е необходима периодична актуализация на информацията за криминогенната обстановка по места. Повече районни инспектори иска социалистът.