Лидерът на ДСБ Радан Кънев не иска да дава акъл на Реформаторския блок дали да приеме третия мандат за съставяне на правителство.

Няма да пречим на такъв процес, обясни все пак той в кулоарите на парламента. Няма обаче и да участва в преговорите за нов кабинет.

Кънев изтъкна, че за ДСБ 43-тият парламент е изчерпан от една година насам: За нас този театър не представлява интерес, категоричен бе той.

Мартин Димитров няма да преговаря за кабинет

Мартин Димитров няма да преговаря за кабинет

За него темата е затворена

Лидерът на ДСБ и бивш реформатор обясни, че сега е важно кога ще са изборите и какво мнозинство ще има следващия парламент. По думите му кой ще вземе мандата и ще се прави ли правителство е дребнотемие.

Не ме интересува, така той отговори на въпрос дали реформаторите трябва да направят политически или експертен кабинет.

Следващият парламент трябвало да направи реформите, в които това Народно събрание се е провалило.

Според него новоизбраният президент Румен Радев трябвало да бъде по-активен в кризисния период, в който се намираме. Слаба позиция било отсъствието на Радев от заседанието на КСНС.

Без подкрепа на ГЕРБ, и реформаторите връщат мандата

Без подкрепа на ГЕРБ, и реформаторите връщат мандата

Ще разговарят и с патриотите

Искането на червените за извънредно заседание на парламента на тема бежанци според него е предизборна кампания. Предизборна кампания, основана на страховете на хората, е много лоша и опасна, но не мога да давам акъл и на щаба на Нинова, допълни Радан Кънев.