За кмет на хасковското село Узунджово от първия тур е избран разследваният за търговия с гласове Деян Ванчев, съобщава Haskovo.net.

Ванчев е издигнат от коалиция „За Хасково". Той е получил общо 560 гласа в двете избирателни секции. 1050 души са упражнили правото си на глас в селото. Ванчев печели с 53 % от гласовете.

Припомняме, Деян Ванчев е разследван за купуване на гласове. Миналата седмица обвинител номер 1 Сотир Цацаров поиска от ЦИК да свали имунитета му, което комисията направи още същия ден.

Самият Ванчев твърди, че е бил натопен.

Районният прокурор на Хасково Румен Сираков обясни, че разследването срещу Деян Ванчев е изпратено по компетентност на Софийската градска прокуратура, която се занимава с лица с имунитет. Делото било в ръцете на софийските обвинители и Сираков не знае докъде е стигнало.

В Общинската комисия в Хасково все още чакат стотици представители на секционните комисии, съобщава Нова телевизия. Всички не са спали по 30 часа, като повечето са изкарали нощта на крак.

Заради грешки и бавната работа приемането на протоколи се задържа. Няколко пъти през нощта приемането на документите е спирало с часове.