Като лоша реклама определи действията на Реформаторския блок червеният депутат Петър Кънев малко след като стана ясно, че реформаторите са решили да направят опит за нов кабинет в това Народно събрание.

Една седмица след взимане на мандата те щели да са в окото на медиите, обясни Кънев и допълни:

"Има една безплатна реклама и цялата държава се впряга да я слуша", убеден е социалистът.

Според него президентът е готов с кабинет и имал подготвени имена за служебното правителство.

От АБВ също остават скептични за бъдещето на кабинет на реформаторите.

В кулоарите на парламента Георги Кючуков посочи, че е изненадан и от заявката им, че искат за премиер лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. При положение, че премиерът каза, че той би бил министър-председател само на правителство, което ГЕРБ съставя, аз съм много скептичен за възможностите на реформаторите да направят такова правителство, изтъкна депутатът от АБВ. Поканата за разговор от страна на РБ към ГЕРБ той определи като оферта.

Ако реформаторите предложат господин Борисов за премиер, няма да се получат нещата, допълни Кючуков. Съществувало подозрението, че РБ са приели мандата, за да се тупа топката до 22януари, когато в длъжност встъпва новоизбраният президент Румен Радев.

Това подозрение се подкрепя от някои актове на настоящото правителство и не го изключвам като вариант, напротив струва ми се доста вероятно, подчерта той.