Това са политически консултации, които, разбира се, са много важни за динамиката, с която ще се развива политическия процес у нас. Това каза председателят на ДБГ и министър в оставка Меглена Кунева след заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок в отговор на въпрос каква е политическата позиция, с която реформаторите отиват на консултации при президента Росен Плевнелиев.

"Шоуто на Слави" не било военна организация и нямало да прави партия

"Шоуто на Слави" не било военна организация и нямало да прави партия

Манолова внесе законопроект за въвеждането на мажоритарна избирателна система

Припомняме, че до края на седмицата се очаква да продължат консултациите, свиквани от държавния глава за съставянето на правителство в рамките на това Народно събрание.

Такива вече се проведоха с представителите на двете най-големи парламентарни групи - тази на ГЕРБ и БСП - Лява България. Предстои утре да се проведат консултации с представителите на Реформаторския блок в парламента.

"Нямаме време за губене, трябва да имаме устойчивост", подчерта Кунева и изтъкна, че трите основни въпроса, които са били обсъждани днес, са свързани със задължителното гласуване, мажоритарната система, както и възможността за свикването на Велико народно събрание.

"По всеки един от тези въпроси сме стигнали до едно общо становище, което утре ще споделим с президента", заяви Кунева.

На въпрос за мажоритарния вот, Кунева посочи, че Реформаторския блок счита, че трябва да има много ясна отговорност и усъвършенстване на системата.
"Ние не вярваме, че това става през така предложения закон за мажоритарен избор", коментира още Кунева.