Реформаторите без ДСБ остават във властта

Реформаторите без ДСБ остават във властта

След 4-часови уж напрегнати разговори в централата на СДС

Реформаторският блок остава във властта заради властта. Това признание дойде малко по-късно в Народното събрание от Найден Зеленогорски, след като блокът обяви по-рано днес, че остава и без ДСБ в управлението.

Реформаторите искат преподписване на коалиционното споразумение с партията на Бойко Борисов. От ДСБ пък уверили, че нямало да създават проблем с осигуряването на подкрепа за важните решения. Щяло да има моменти, в които щели да гласуват опозиционно.

Иначе реформаторите искат за 3-6 месеца да се осъществят важни реформи на управлението. Целта била да се гарантира безпроблемно движение напред.

Реформаторският блок остава във властта, но срещу реформи. Подкрепата им била под условие, както я определи Найден Зеленогорски.

За предсрочния вот, той е категоричен: „Нито една част от фрагментираната десница няма да бъде в българския парламент, а най-вероятно ГЕРБ ще имат самостоятелно мнозинство”.
Не вярвам, че нито България, нито обществото и нашите избиратели искат точно това, подчерта депутатът.

В момента ние сме в пилотската кабина, има проблеми, вместо да помогнем да приземим самолета, не ми се иска да сядаме отзад при пасажерите, защото обществото ни е гласувало някакво доверие и ние трябва да положим усилия до края, смята Зеленогорски.
Това било мнението и на кметовете на ДБГ.

За конституционните промени, той е на мнение: „По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето”. С 23 депутати нямало как да се постигне всичко, което РБ иска.