В тази "сложна среда" често се явявате последната бариера пред безаконнието и не случайно българската адвокатура има своето място, отредено в Конституцията." С такова обръщение се обърна към българските адвокати президентът Румен Радев. Той бе гост на Общото събрание на адвокатите от страната.

Именно заради сложната среда, Румен Радев настоя, че трябва да се чуе силния глас на адвокатурата за нерегламентираната мрежа за натиск и заплахи върху магистрати и бизнес. Президентът подчерта, че трябва да продължи да се оказва натиск, за да бъдат разкрити всички зависимости.

Не можем да си позволим този случай да мине покрай нас, необходимо е пълно изсветляване и достигане до политическите покровителства. Съществуването на такива мрежи за влияние не могат да са без политическа протекция, а на това трябва да се сложи край, убеден е Румен Радев и открои опита ни от предишните скандали, като тези с Красьо Черничкия и тефтерчето на Златанов.

Казусите Нотариуса и Еврото - от Империята отвръща на удара до Завръщането на джедаите

Казусите Нотариуса и Еврото - от Империята отвръща на удара до Завръщането на джедаите

Велислав Величков и Тихомир Безлов: Само външен орган може да разнищи случая

Справедливостта в обществото не е даденост, а държавният глава предупреди, че за отстояването й се изискват не само ясни принципи, но и ежедневни усилия.

"Българите го научихме по тежкия начин. Но и днес не ни е по-леко, във време на ротация на принципи, на често прибързано и странно законодателство", възкликна президентът и разкритикува прибързаното законодателства, прокарването на важни промени в преходни разпоредби на закони, прекрояването на закони и непрекъснаните поправки на поправките. Остро се изказа и за безпрецедентния опит за промени със закон и на конституционни норми.

"Последните разкрития за рекет върху бизнес инвестори разкриват отново голямата язва в нашето общество", посочи още Радев.

Лозан Панов призовава прокурорите да свалят и.ф. главния

Лозан Панов призовава прокурорите да свалят и.ф. главния

Преди Титаник да се е разбил