Вчерашната обявена кандидат-президентска двойка Алексей Петров и Душана Здравкова не смущава РЗС. За консерваторите тези кандидатури са част от многообразието в сегашния политически ландшафт.

РЗС отправя апел към всички политици и поръчкови анализатори, злоупотребявали месеци наред с темата обвързаност на РЗС да ни се извинят. Това призова на пресконференция лидерът на консерваторите Яне Янев.

Политическият съвет на партията е излязъл със становище за кандидат-президентската двойка Петров-Здравкова. В него се посочва, че окончателно са рухнали всички митове за „измислените връзки" на РЗС с ДАНС, Георги Първанов и Алексей Петров.

Ясно е, че Алексей Петров има свое собствено политическо поле, подчерта Яне Янев. Консерваторите са горди от собствената си кандидатура за президент най-вече с това, че Атанас Семов не е бил част от спеслужбите, нито от компрометираната съдебна система.

В становището на политическия съвет на партията пише още: „РЗС смята, че Петров може да бъде само и единствено експерт в системата на националната сигурност и най-вече в борбата срещу тероризма".

„Президентските избори обаче изискват качества и биография, които да гарантират радикална промяна. Такава е в състояние да направи единствено кандидатът на РЗС", категорични са консерваторите.