Новият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" е Екатерина Асенова. Тя има 23 години стаж в Агенцията и до момента е била директор на дирекция "Инспекция по труда" София Област, съобщиха от Инспекцията по труда.

Асенова беше представена пред екипа от заместник министър-председателя по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и ресорния заместник-министър проф. Емил Мингов. 

ГИТ със съвети към работниците

ГИТ със съвети към работниците

Повече сигнали за злоупотреби по време на епидемична обстановка

"Изборът на Екатерина Асенова показва, че залагаме на приемствеността, професионализма и опитa", каза министър Лазаров. Като първостепенна задача пред новото ръководство той постави въвеждането на административна реформа, която да улесни работниците и служителите, и бизнеса в комуникацията с Агенцията.

Проф. Мингов сподели, че разчита на по-голяма ефективност при контрола по отношение на превенцията на недекларирания труд.

Екатерина Асенова благодари за оказаното доверие. "Разчитам на Вашата подкрепа и подкрепата на екипа на Агенцията, защото добри резултати могат да бъдат постигнати само когато работим заедно", отбеляза тя. 

От ГИТ обновиха сайта си

От ГИТ обновиха сайта си

Сайтът е по програма "Сътрудничество за достойни условия на труд"