15 електромобила ще превозват делегатите по време на европредседателството. Фирмата, предоставила автомобилите, е платила заплатите на шофьорите за 6 месеца.
Това съобщи министърът на европредседателството Лиляна Павлова на аерогара София, където бяха показани електромобилите.

Имам мандат от правителството, с което съм упълномощена да сключа договори за партньорство с всички, които желаят да бъдат спонсори на българското председателство. В резултат на това имаме предоставени 15 електрически автомобила и 15 шофьора, които ще бъдат на разположение за 6-те месеца, уточни Павлова.

Променят движението в центъра на София заради европредседателството

Променят движението в центъра на София заради европредседателството

От 10 до 12 януари

Тя акцентира, че трите зарядни станции, изградени на летище София, ще останат за зареждане и след председателството.

С тези 15 автомобила ще осигуряваме трансферите на нашите делегати - категория Б за участие в експертни срещи, заседания на ниво директори и С - с парламентарно измерение, каза Павлова. Над 10 хил. души ще имат възможност да се възползват, от тези електромобили, поясни Павлова.

МВР подготвено за Европредседателството и 9 протеста утре

МВР подготвено за Европредседателството и 9 протеста утре

От Столична община зоват да се ползва повече градски транспорт

Колите са брандирани, летището е брандирано, имаме налепени на пода на Терминал 2 (указания - б.р.) - към метрото, към електромобилите и към информационно гише, заяви тя.

Имаме договори с производители на български и не само на български храни, напитки и вино. Имаме партньори, които ще помогнат министерството с провеждането на срещи.
Партньорство имаме във всички направления, обясни Павлова. Тя поясни, че в подаръчните пакети има и карта на София с туристически атракции ще предоставим като дарение на нашите делегати.