Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев не взима пример от своите предшественици и се зарече в парламента, че той самият няма отказ за използване на СРС-та и от много време не разписва изобщо СРС-та.

След като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се възмути от присъдата на своя доверен човек Цветан Цветанов и отбеляза, че по този начин трябва да бъдат осъдени всички бивши вътрешни министри, настоящият МВР шеф отказа да коментира решенията на съда, тъй като "решенията на съда не се коментират, а се изпълняват".

Вътрешният министър използва случая да се похвали, че за една година на поста си вече е намаляла битовата престъпност в страната.
Припомняме, че една от основните критики на герберите по отношение на силовото министерство е именно битовата престъпност.
"Цифрите го доказват", посочи още Йовчев.

Вицепремиерът Йовчев коментира и отхвърления вече вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски в сектор "Енергетика", като отбеляза, че стъпва на цифри, тъй като цифрите са нещо, което не е субективно и измеримо.

"Вотът в неделя не знам какво показа", учуди се Цветлин Йовчев на думите на опозицията, че вотът на недоверие е бил на изборите в неделя.