Лидерът на БСП Станишев обяви, че БСП имат всички шансове да спечелят парламентарните избори догодина.

На семинар на Градския съвет на БСП-София, проведен в Боровец, Станишев коментира, че ситуацията за ГЕРБ бързо се влошава, доверието в управляващите спада, топи се и личният рейтинг на Бойко Борисов.

Според Станишев, за да спечели доверието на българите, на първо място БСП трябва да бъде още по-категорична и аргументирана опозиция. На второ място социалистите трябва да покажат, че всички провали и гафове са свързани с дейността на Бойко Борисов.

По думите на Станишев е важно как БСП ще се представи в София. Според лидера на БСП, освен организационната работа за подготовката на изборите, е важно да се изобличава корупцията в Столична община.

„Гради се, но се краде наред с това и се обогатяват много за сметка на софиянци", коментира Станишев.

„Предизборната кампания започва", изтъкна депутатът Румен Овчаров.

Според него началото за социалистите е много добро с оглед на успехите на партията през последните месеци. От една страна дойде европейското признание за Станишев като президент на ПЕС. От друга страна БСП успя да събере необходимите подписи, за да предизвика първия национален референдум в България за повече от 20 години.

„ГЕРБ се видяха в чудо и се вижда, че нямат ходове", коментира Овчаров реакциите на управляващите по отношение на референдума. Той беше категоричен, че БСП не трябва да допуска ГЕРБ да омаскарят проекта Белене.