За вицове наказания се налагаха в друго време и се надявам БСП отдавна да е забравила подобни подходи.

С тези думи БСП лидерът Станишев защити съпартиеца си Антон Кутев, който попадна по средата на скандал заради думите си от свое интервю, че социализмът е като СПИН - предава се по полов или генетичен път.

Заслужава си да посоча, заявява Станишев, за колко безобразия на ГЕРБ именно медийният секретар на БСП (Кутев, б.р.) е острието на атаките ни, а точно това дава самочувствие на нашите членове и симпатизанти.

Когато някой раздава оценки, е добре да се замисли за собствените си действия и резултати, мъмри червеният лидер членовете на БСП, които, по думите му, се стремят едно изречение - преразказ на виц, да превърнат едва ли не във водеща тема за партията, да раздават оценки, да заклеймяват, да искат оставки.

Има много по-важни въпроси, на които най-активните по темата би трябвало да отговорят, подчертава Станишев, обръщайки се отново към съпартийците си.

Това ли вълнува днес най-много българите, които се борят за оцеляване; това ли вълнува най-много симпатизантите на нашата партия; достатъчно ли е направил всеки един от тях за разобличаването на гафовете и престъпленията на ГЕРБ; чии интереси волно или неволно обслужват?

Той предупреждава, че на много от тези въпроси има отговор и информация. За пореден път някои водят вътрешни битки заради лични амбиции на гърба и за сметка на БСП, подчертава Станишев.

Той е категоричен, че пред БСП има само една цел - „да бъде свалено от власт това зловредно, опасно и арогантно управление и да се предложи на хората алтернатива за европейско модернизиране на България и достоен живот".

Червеният лидер не пропуска и участието на Бойко Борисов в раздухването на скандала, като по думите на Станишев - премиерът се стреми да отвлече вниманието от големите провали на неговото управление - от неспособността на правителството да овладее ценовия шок върху хората; от корупцията и злоупотребата с власт; от партийното овладяване на ГЕРБ на бизнес и медии; от провала за Шенген и проблемите в системата за сигурност; от разграбването на държавата.