На брифинг в София стана ясно за създаването на ново политическо движение "Българска пролет", съставено предимно от наскоро завършили студенти, което търси партийни партньори за участие на предстоящите избори.

Разбра се, че движението няма да има конкретен лидер, но зад младите стои експертен екип от професори, работещи в престижни ВУЗ-ове в столицата, Пловдив, Варна и Благоевград.
Активистите заявиха, че не претендират да са изразители на волята на народа, но имат визията за ново, модерно управление, базирано на знания и професионализъм. Готови сме да застанем и да кажем "Ние сме новите лица в политиката, нямаме пари, но нямаме и зависимости", заяви Димитър Митев.

"Българска пролет" вече има над 1500 регистрирани членове, като някои от тях имат партийна принадлежност. Младежите отказаха да конкретизират за кои партии става въпрос, но уточниха, че се отворени към всички политически формации, които до момента не са участвали в парламентарно мнозинство и управляващи коалиции.

Те си признаха, че вече са провели разговори със земеделски, зелени и социалдемократични партии, които са приели техните виждания и са ги припознали като достойни за изборните им листи.
Активистите от новото политическо движение смятат да проведат диалог с всяка партия и са готови да се присъединят коалиционно към тези, които подкрепят идеите и ценностите им. Отправям апел към всички партии с чисти лица да приемат своята основна мисия да защитават интересите на хората, призова Лора Любенова.

Младежката формация е съставила списък от 30 точки с искания и виждания за подобряване състоянието на държавата. Според тях трябва да има промяна на подоходното облагане и да се приеме необлагаем минимум.

От "Българска пролет" обещаха на 30 март да представят детайлна програма с идеи как до една година да има активен икономически растеж.

Час по-късно, отнова на прeсконференция в БТА, граждани представиха форум "Обединение", целящ да събере в себе си всички протестни движения, за да се спре разделението на различни формации с отделни лидери и говорители.

Ако политическите сили у нас не искат да ни чуят тук, то ще опънем палатков лагер и в Брюксел, обявиха протестиращи от поредната новосъздала се организация.

Инициаторите на "Обединение" поканиха чрез медиите всички ръководители на протестните лъчове в столицата да се съберат утре в 18 часа в хотел "Ренесанс" на обща среща, на която да се осъществи желаното от тях единство.

Недоволните граждани бяха категорични, че няма да се регистрират и да учредяват партия.
Запомнете ни добре, защото тези избори ще минат и наесен ще трябва да сваляме следващото правителство, обяви Марин Маринов, член на форума. Той определи формацията като "категорично анти ГЕРБаджийска".

Активистите от "Обединение" споделиха сигнал на Виктория Русинова от Ботевград, която е обявила, че ще се самозапали на 27 март, защото съдия-изпълнител ще отнеме жилището й.
Стана ясно, че част от хората в палатковия лагер до Народното събрание утре ще отидат до Ботевград, за да се видят с нея и да я подкрепят, за да не се превърне в поредната национална трагедия. Колкото и да сте изпаднали в отчаяние, моля ви, не посягайте на живота си, призова един от създателите на форума.