Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи. Това заявява премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в поздравителен адрес по случай 10 години от основаването на партията.

Той изтъква, че по волята на народа от последните президентски избори, страната ни е изправена пред нов парламентарен вот. Борисов е категоричен, че от ГЕРБ умеят да се вслушват в гласа на гражданите. Направеното от тях досега било видимо и ясно, но днес народът е казал, че вече очаква друго.

Партията на Бойко Борисов щяла да преосмисли приоритетите си и да предложи ясна управленска програма с точно разписани политики, които да следва и изпълнява. Така щели да надградят и постигнат последователно следващата си цел, а именно иновативна икономика, просперираща, стабилна, модерна България, със силно, здраво и образовано гражданско общество.

Нищо лошо не се е случило, имаме бюджет, успокоява Борисов
Обновена

Нищо лошо не се е случило, имаме бюджет, успокоява Борисов

Това е демокрацията, разсъждава премиерът в оставка

Борисов се зарича да положат всички усилия и да работят, за да спечелят отново подкрепата на българите за нов управленски мандат. Категоричен е, че ще поемат отговорност да участват и оглавят правителство след изборите единствено ако народът ги нареди отново на първо място. При всяка друга ситуация партията му ще заеме мястото си на градивна опозиция в Народното събрание.

По мнението на Бойко Борисов за 10 години е постигнато много. Сега било време да покажат, че могат да надградят дори направеното от тях самите и да отговорят на новите стремежи за развитие. Той вярва, че българският народ е мъдър и макар и да е емоционален, щял да направи най-добрия избор за бъдещето на страната.

По думите на Борисов от ГЕРБ щели да останат верни на каузата, идеалите и принципите си, за да не допуснат популизмът и хулиганството в политиката да завладеят страната ни и да застрашат стабилността, която е постигната с толкова много усилия.

Бойко Борисов е категоричен, че за 10 години са успели да наложат нов стил в правенето на политика в България - основана на ценности, насочена към хората и недопускаща компромис с демократичните устои на държавата.

Борисов взе и върна мандата за една минута

Борисов взе и върна мандата за една минута

На открита за медиите церемония в президентството

За пореден път Борисов изтъква, че в икономически план ГЕРБ е поела отговорността за управление на държавата два пъти в условията на тежка финансова криза със спрени еврофондове, банкова нестабилност и растящи публични дефицити, предизвикани от тройни коалиции, оглавявани от БСП. Смята, че и двата пъти са успели много бързо да стабилизират икономиката и да балансират държавния бюджет. За пореден път Бойко Борисов подчертава, че са овладели банковата криза и са изплатили дълговете на хората, излъгани от експеримента "Орешарски".

Борисов твърди, че партията му се е противопоставила категорично на популизма и задкулисието и нито веднъж не е влязла в безпринципна коалиция. Доказали, че властта за тях не е самоцел. "ГЕРБ връща властта на суверена винаги, когато неговата подкрепа към нашите политики намалее. ГЕРБ е единствената партия, която признава и победите си, и загубите си. Ние говорим за грешките си и се учим от тях", категоричен е Бойко Борисов.