Имаме подадени жалби от нашите щабове, защото за това повече съм се интересувал, имаме жалби, сезирани са компетентните органи. Надявам се, че след като си свършат работата, ще кажат дали са основателни или не.

Това заяви вицепремиерът, министър на вътрешните работи и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде репортер на БГНЕС.

Може би за късмет вицепремиерът гласува отново с цялото си семейство, включително най-малката му дъщеря, която е все още бебе. Той посочи, че за балотажа процедурата за гласуване е по-лека в София, защото днес се гласува само за президент.

"Надявам се, че президентската институция ще бъде изпълнена със съдържание от този, за който гласувах".

Според Цветанов, ЦИК е институцията, която трябва да санкционира двамата депутати, заснети от БГНЕС. Припомняме: на сутринта след изборите наш екип успя да заснеме как депутатите Станислав Иванов и Иван Божилов присъстват в залата с преброителите и изнасят чували с бюлетини. "В тази посока всичко, което е необходимо и бъде направено от ЦИК, ние ще се съобразим с тяхното становище", увери вицепремиерът.

За балотажа той се надява на по-висока избирателна активност. "Всеки, който минава през урните може да се обади на свои познати и приятели и да каже, че днес нещата са коренно различни, отколкото предишната седмица. Затова аз разчитам на по-висока избирателна активност специално за президент и за вицепрезидент", подчерта той.

Цветанов потвърди обаче, че както при подготовката, така и в процеса на изборите, има сигнали за купуване на гласове. "Аз съм убеден, че тези избори бяха с много по-адекватен подход от правоохранителната и правораздавателната система, отколкото в минал период от време", каза още той.