Не участваме в такъв дирижиран сценарий. Демокрацията е заплашена от определени политически формации.

Това заяви Цветан Цветанов на извънредна пресконференция във Велико Търново, която ГЕРБ бяха принудени да дадат след откриването на 350 хил. незаконни бюлетини в печатница край София.

За масово гласуване призова той и отрече ГЕРБ да иска да фалшифицира вота. Само така - с мащабно гласуване, според него, ще се противостои на манипулациите.

Цветанов се извини на всички български граждани за тази пресконференция, като обясни, че не е редно в деня за размисъл да се говори за политика. Демокрацията е застрашена с подготовката на тези масови безредици, които наблюдаваме, категоричен бе той.

Според Цветан Цветанов не е нормално в деня на размисъл да има конфронтации и сблъсъци. Той смята, че действително става въпрос в случая за технологичен брак.

Зад този скандал, по думите на Цветан Цветанов, стояла опозицията, която го правела, защото знае, че щяла да загуби изборите.
Скандалът според ексвътрешния министър е подхвърлен от политически централи.
Той укори и прокуратурата, която още вчера е трябвало да излезе с прессъобщение по случая.

Цветанов се оплака от агресията, която го е посрещнала пред БТА-Велико Търново от активисти на ГОРДА България. Кой проведе тази обществена поръчка - служебното правителство или предишното правителство, попита Цветан Цветанов.

По думите му в минали години бюлетините са се печатали от фирма, близка до БСП. Той намекна за връзка между фирма "Демакс" и кандидат-депутат, като обясни, че "Демакс" печата протоколите от вота.