Патриотите се събраха на коалиционен съвет.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов очакваше лидера на "Атака" Волен Сидеров на коалицеонен съвет. "Ако Волен Сидеров не дойде, ще извикаме Бойко Борисов", пошегува се преди днешната среща патриотът.

Тридесет минути след обявеното начало на срещата лидерът на националистите дойде в компанията на дясната си ръка Десислав Чуколов и тежката артилерия на "Атака" Магдалена Ташева.

Очаквано срещата между тримата започна с напрежение, като от "Атака" поискаха срещата да е открита и поканиха медиите вътре.  Тази идея не се хареса явно на другите коалиционни партньори в ОП и те заключиха вратата. Така Сидеров се оказа похитен от Каракачанов и Симеонов, но за кратко.

В крайна сметка атакистите бяха отключени и медиите бяха допуснати в кабинета. Телевизионен театър ли ще правим, ядоса се Валери Симеонов. Малоумна работа, скочи и Юлиан Ангелов, напускайки срещата.

Лидерът на НФСБ пък не искал да се бута, станало му тясно. Аз съм човек с габарит и достойнство, отказа коментари той. По думите му една от партиите нямала желание за съвет, а за скандал. Иначе за медиите каза, че има почерпка със сладки.

Гласовете не ви чувам

Гласовете не ви чувам

Изборите се задават, оръжията се дрънкат, само дето от т.нар. патриотични редици не се чува нито бодра песен, нито наперен марш

Аз не виждам никакъв скандал, изтъкна Волен Сидеров. Умишлено се дразниш и ти, обърна се Красимир Каракачанов към Волен Сидеров, но пък Искрен Веселинов го обвини, че е провалил коалиционния съвет.

Господин Веселинов лъже като неинтегриран циганин, отвърна му националистът. Спри малко, опита се да укроти спора Каракачанов, обръщайки се към Искрен Веселинов.

Лидерът на "Атака" обаче захапа лидера на ВМРО, че охранявал гей парада.

Военният министър призова за уважение, но Десислав Чуколов се изненада: "Ти имаш уважение към мен?"

"Волен Сидеров е вечен председател, нищо не е вечно, защо те е срам да си редови депутат, продължи Каракачанов с нападките към Волен Сидеров. Напускате собствения си кабинет, захапа Чуколов военния министър, на което пък воеводата отговори, че това не бил неговият кабинет, а кабинетът на Борис Ячев. "Има начин от моя кабинет да ви извадя, ако дойдете така - ще ви извадя", закани се Красимир Каракачанов.

Така срещата се разпусна.

Вечните малки коалиции

Вечните малки коалиции

Иван Стамболов - Сула не се притеснява за т.нар малка коалиция, защото... по-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето; по-добре във властта днес, отколкото поредна патерица утре, когато "я камилата, я камиларя"

Припомняме, разбирателството в т.нар. малка коалиция се пропука още преди една година, като първите признаци за разминаване в позициите се проявиха при обсъждането на Истанбулската конвенция. През лятото на миналата година това неразбирателство прерасна в открит конфликт между лидерите на "Атака" и НФСБ, които си размениха проверки по българското Черноморие с различни констатации. Напрежението ескалира в последните работни дни преди лятната ваканция до физическа разправа между Волен Сидеров и депутата от НФСБ Валентин Касабов, като в последствие лидерът на "Атака" се присъедини към искащите оставката на Валери Симеонов като вицепремиер.

Не веднъж се правеха опити за омиротворяване както на политически съвет на малката коалиция, така и на коалиционен съвет във формат ГЕРБ и ОП. Те завършваха с променлив резултат. Междувременно от страна на НФСБ свалиха доверието си от Волен Сидеров като председател на ПГ на Обединени патриоти. До този момент ВМРО заема позиция на умиротворител между "Атака" и НФСБ, включително и буквално военният министър Красимир Каракачанов сложи синя каска.

След оставката си Валери Симеонов се върна в парламента като депутат, а пропукванията в коалицията продължиха да се увеличават, а Обединените патриоти не се разбраха и се явиха самостоятелно на изборите за европейски парламент. Още в изборната нощ се разбра, че ВМРО са в конфликт със Сидеров, възмутени от нападки от негова страна по време на предизборната кампания.

Малко след това последваха и признания от страна на депутати от ОП за разпад на малката коалиция, а от НФСБ и ВМРО свалиха Волен Сидеров като председател на ПГ на Обединени патриоти с аргумент, че не работи и групата няма коалиционен живот.

Волен Сидеров не искал да напуска коалицията

Волен Сидеров не искал да напуска коалицията

Битката за София е сериозна за ГЕРБ, твърди атакистът

Въпреки всички патриотични вълнения и от трите формации, включително и техните лидери винаги са споделяли едно общо мнение, че техните дразги не клатят управлението и не застрашават стабилността на голямата коалиция Борисов-3.Едва в последните седмици се появиха обратни твърдения от страна на "Атака".