Вариантът остава един единствен - да застанем всички партии срещу ГЕРБ и ДПС, да се обединим и да има правителство. Това декларира депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев пред журналисти в Партийния дом.

Изявлението си той направи малко след като партията на Костадинов и "Има такъв народ" обявиха инициативата си за общо внасяне на искане за референдум за запазване на българския лев - инициатива, която моментално би изключила от тази коалиция ПП-ДБ. Това пък означава, че едно обединение се търси в ляво - с БСП и евентуално депутатите от "Величие", всичките те вече независими депутати.

"Възраждане" няма да участват в правителство с ГЕРБ и ДПС. Той е доволен, че лидерът на ДПС Делян Пеевски е заявил, че няма да преговаря за правителство с "Възраждане".

Към днешна дата заради ПП-ДБ няма как да се реализира анти ГЕРБ-ДПС коалицията, смята Цончо Ганев. По думите му позицията на ПП-ДБ е, че са категорично против, като така застават и подкрепят ГЕРБ и ДПС.

Цончо Ганев добави още, че "Възраждане" иска да обедини всички партии, които са срещу ГЕРБ и ДПС. "Затова ние сме подали ръка, но е видно, че някои партии не искат анти ГЕРБ-ДПС коалиция, а да си седят до тях", каза депутатът.

ИТН не дава подкрепа за втория мандат

ИТН не дава подкрепа за втория мандат

ИТН са готови с управленска и законодателна програма, ако третият мандат пристигне при тях