Рибарите в Несебър трябва да напуснат пристанището. Такова писмо те са получили от служебния министър на транспорта. Рибарите показаха документа на водача на листата за народни представители от Бургас Димчо Михалевски, съобщи БТА.  

Той обеща след изборите да направи мониторинг на процедурата за отдаване на пристана на концесия. Това е и причината рибарите да бъдат помолени да напуснат мястото.

Вторият въпрос, който представителите на този бранш са поставили на Михалевски, е въвеждането на фискални устройства.

Законът ги задължава от началото на следващата година на лодките си да разполагат с касови апарати. Михалевски обеща да инициира промяна на нормативната уредба, за да отпадне това изискване за рибарите.

Жители на Несебър са поставили на кандидата за депутат и конкретен проблем, който имат със земите си. Държавата иска да отчужди 120 декара общински и частни имоти в Несебър за изграждането на спортни съоръжения ,които ще подобрят туристическия продукт. В същото време недалеч от предвиденото за този проект място има около 400 декара военни земи, които са обявени на търг. Михалевски ще предложи те да бъдат използвани за спортните съоръжения, които държавата иска да строи, за да не отчуждава имоти на граждани.

Сред другите конкретни ангажименти на "Коалиция за България" е ликвидирането на "Слънчев бряг" АД и предоставянето на инфраструктурата на община Несебър. Според Михалевски това ще е най-добрият работещ вариант за стопанисване.