Иван Бърдаков от Пазарджик разбрал от писмо от данъчните, че е собственик на червен ВАЗ, съобщава „Нова телевизия". Мъжът твърди, че никога не е имал такава кола. Той получил съобщение от местни данъци и такси. В него го информирали, че притежава автомобил, за който дължи данъци. Данъчните го призовавали да пусне декларация за придобитото превозно средство, посочвало се какви документи са необходими, за да се докаже, че колата е на Бърдаков.

Мъжът е категоричен, че никога не е имал червен ВАЗ. В ергенските си години карал оранжев Москвич. Данъчните препратили мъжа в КАТ, за да изясни недоразумението. Там на свой ред трябвало да попълни молба и да плати такса.

Преписали са ми ВАЗ 2101, соц. кола, цвят червен. Номер на рама, номер на двигател и трябва в срок от 2 месеца да изкарам тази декларация, да го декларирам това превозно средство вече като мое притежание, а вече там дали на този номер са плащани преди години данъци или не е извършено престъпление с този автомобил, това вече не се знае. По-късно може и това да ми се препише, ако се съглася на този етап с тази молба", разказва Иван.

Оказва се, че за отпише от името си червения ВАЗ, мъжът първо трябва да го признае. Молбата ще му струва 6 лева.

Според полицията няма как някой да препише кола на Иван, без той да е дал съгласието си. За да го успокоят проверяват и се оказва, че с червения ВАЗ не е извършено престъпление.