В рамките на 10-тия Международен фестивал за франкофонска песен „Златен ключ" Пловдив 2013г., който ще се проведе през месец юни, се организира специална бизнес среща между френски инвеститори и Община Пловдив. От 24 до 30 юни на площад „Стефан Стамболов" пред Общината, пловдивчани и гостите на града ни ще имат възможността да се докоснат до Франция, до нейните технически и културни аспекти. Изложението ще включва от френски автомобили, скутери, електрически велосипеди, парфюми, през козметика, демонстрации, спрейнги до типично френски гурме специалитети.

Това съобщиха от „Алианс франсез".

Целта на бизнес срещата е да се отговори на въпроса защо трябва да се инвестира в Пловдив и да се привлекат нови френски инвестори.

От друга страна се забелязва тенденция към засилване на интереса не само за обучение, но и за работа във Франция. Рекорден брой записали се да учат френски език в Алианс Франсез Пловдив с цел сезонна работа във Франция - това е изненадващата констатация, направена за тази година. Във Франция, като една световноизвестна туристическа дестинация,  се наблюдава ръст на търсенето и предлагането на работни места в сферата на туризма, услугите и земеделието. Причината за тези високи параметри именно в Почетното консулство на Франция е, че сертификатите, издавани от Алианс Франсез, са съобразени с Общоевропейската езикова рамка и се признават за работа както във Франция, така и в други франкофонски държави.

„Екипът на Почетното консулство на Франция прави всичко възможно и полага неимоверни усилия за това да се случват неща в Пловдив и да се прави реклама на града ни по света", сподели Теофана Брадинска, Почетен консул на Република Франция и директор на Алианс Франсез. Всички концерти на Фестивала „Златен ключ" 2013г. са с вход свободен и са поканени гражданите и гостите на град Пловдив да се насладят на френския шансон.