Дисциплинарно уволняват домакина и готвачката на детска ясла с млечна кухня „100 усмивки" в Пловдив, съобщава „Марица".

Припомняме, в детското заведение бяха открити 7 кг сирене с изтекъл срок на годност. Инспектори от местната структура на Агенцията по храните в Пловдив хванаха там две партиди с мухлясало сирене, което тръгна за екарисаж. То е било доставено в яслите на 4 и 11 юни 2014 г. Крайният срок на годност на двете партиди е бил съответно 22 август и 29 август 2014 г.

Кметът на район „Западен", където се намира детска ясла „100 усмивки", Димитър Колев обяви, че директорът Десислава Иванова ще получи последно предупреждение за уволнение. Крайната мярка е задължителна, защото такава немарливост не трябва да се толерира.

Районният кмет е категоричен още, че е недопустимо сирене, получено през юни, да стои повече от два месеца в хладилника. В същото време пък се получавали нови партиди, които се използват.

В яслата в момента тече щателна проверка на комисия от отдел „Образование". Ревизира се цялата документация за хранителните продукти, дневниците с датите за приемане на стоките и начина им на съхранение. Предстоят проверки и на останалите детски градини и ясли в район „Западен".