Около 50 коли се включиха в седмото издание на автопохода срещу дупките по врачанските улици. Недоволни от състоянието на пътната настилка и многото неравности по нея, шофьорите прекосиха улиците с клаксони и аварийни светлини, съобщава Радио Видин.

Преди да потегли автоколоната от площад „Св.Софроний Врачански", водачът на пилотната кола Искрен Дилов обобщи защо той и колегите му се събират за пореден път на протест. Той изрази радостта си от факта, че се включват все повече хора. По думите му хората трябва да се научат да искат и отстояват правата си.

Участниците бяха с маски срещу прах и очила, за да виждат къде да карат, тъй като в момента управлението на МПС във Враца е истинско изпитание и за здравето, и за нервите на хората.

В понеделник от 18.00 часа в градската концертна зала кметът на Враца Николай Иванов ще се срещне с протестиращите. Той ще запознае недоволните с плановете на местната власт да ремонтира част от улиците. Очаква се градоначалникът да посочи кои улици ще бъдат преасфалтирани основно с отпуснатите от правителството 7 милиона лева от инвестиционната програма за развитие.