Кметът на София Бойко Борисов заяви, че изпраща в МОСВ искане за екооценка на градинката между президентството и Министерския съвет, за да може там да бъде извозван боклукът на София.

Следващата площадка ще бъде между кметството и парламента, каза още Борисов, цитиран от Дарик радио.

Той допълни, че всеки един квартал на София трябва да разбере, че неговият боклук не може да се извози извън София, защото правителството не иска да помогне.

След като президентът извика всички кметове и успокои, че рудник "Иван Русев" ще бъде мястото, където ще се депонират отпадъците, сега разбирам, че това е лъжа, каза още Бойко Борисов.

По думите му двете площадки на гара Искър и в Кремиковци имат капацитета да приемат боклук в следващите месец и половина, два, а не както беше обявено, до края на тази седмица.

Премиерът Станишев реагира остро на думите на Борисов и заяви, че няма да позволи подобен ултимативен тон.
Кабинетът работи активно за разрешаване на проблема, след като Борисов не успя за една година да се справи с него, посочи още министъ-председателят.

Днес стана ясно още, че бобовдолци изтеглят патрулите си от рудник "Иван Русев", успокоени от думите на Станишев, че столичните отпадъци няма да се извозват там.