Много празнични моменти в първия християнски храм в район „Младост" пожела патриарх Неофит, който пристигна за освещаването на новата църква „Рождество Христово".
Той пожела на жителите на квартала да имат радостта от построяването му.

Зам.-кметът по култура Тодор Чобанов изтъкна, че покойният президент Жельо Желев неведнъж е ходил при кмета с аргумент, че е крайно време този район на София вече да има църква.

За да бъде факт храма от Министерство на отбраната са предоставили няколко свои терена. Върху 4-те дка площ освен църква се предвижда и изграждането на парк, както и културен център, където да се извършват социални и културни дейности.

Най-близкото място за каквато и да е християнска дейност беше в "Дървеница", а сега в сърцето на район „Малдост" имаме християнски храм, изтъкна Чобанов.

За построяването на храма Столичната община е осигурила 80 000 лв., а останалата част от средствата са събрани под формата на дарения на строителни фирми, както и с личния труд на жителите на район „Младост".

Още от рано сутринта живущи от квартала се стекоха край новия храм, като и часове по-късно продължават да идват хора. На освещаването на църквата присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. Премиерът Бойко Борисов също се присъедини към церемонията.

Премиерът Борисов призна, че не си позволява да вземе думата в храм, но реши да го направи, за да поздрави патриарх Неофит за 70-годишният му юбилей. Борисов пожела на патриарха да живее до 1000 години и да е жив и здрав.

Преди да влезе в църквата, премиерът се спря и си запали две свещи. Министър-председателят бе посрещнат с аплодисменти от жителите на квартал „Младост", а на тръгване много хора се стекоха към премиера, за да запечатат срещата си с него в снимка.