Мирослав Живков говори пред bgvolleyball.com относно започващата полуфинална серия във волейболната Суперлига между Монтана и Добруджа. Наставникът на добричлии залага на млади момчета по пътя към защита на титлата спечелена през миналия сезон.

Ето какво сподели той:

"Ние през цялата година се опитвахме да изграждаме отбор. Работихме върху индивидуалните качества на всеки един състезател. Стараехме се да изграждаме добра организация и добри отборни действия. Със сигурност имаме още какво да свършим. Даваме си точна и ясна представа срещу кого играем - срещу отбор, който показва много добър волейбол, играе доста подредено. Мога да кажа, че тимът на Монтана ни превъзхожда една идея като опит с изпълнители, доказали качествата си в чужбина. Точно затова нашата мотивация е голяма. Амбицията на тези млади състезатели, на всеки един от тях, е точно срещу такива отбори и състезатели да покаже сам за себе си докъде е израснал. Знам какви са ми очакванията към опитните състезатели в нашия отбор, но очаквам сериозна мотивация и амбиция от младите момчета - да изиграят тези мачове на много високо ниво. Те направиха един невероятен сезон".

Снимка 284066

Източник: LAP.bg

"Спокойствието определено е важно в една част от играта, а в други моменти мотивацията и амбицията да покажеш най-доброто също са важни. Очаквам да се получат интересни мачове. Със сигурност двата отбора се познаваме добре. Много важно е докъде ще ни стигне самочувствието да покажем това, което можем. Монтана има елементи от играта, които прави много добре. Трябва да се постараем да противодействаме на тях и да дадем най-доброто от нашата игра като организация, ще стигнем и до личните и индивидуални изпълнения, които трябва да се направят в такива отговорни мачове", завърши Мирослав Живков.

Ето каква е пречката да се използва „Видео Чалъндж"

Ето каква е пречката да се използва „Видео Чалъндж"

От ЦСКА бяха готови да платят 500 лева