Руският опозиционер Алексей Навални съобщи, че има силна кашлица и температура, но ще продължи гладната стачка, информира "Москва таймс".

Миналата седмица Навални обяви, че започва гладна стачка с искане да получи адекватно лечение. 44-годишният се оплака, че лекар в затвора му е дал само обезболяващи като лечение срещу силна болка в гърба и изтръпване на краката.

Меркел и Макрон предупредиха Путин да уважава правата на Навални

Меркел и Макрон предупредиха Путин да уважава правата на Навални

Кремъл да спазва споразуменията от Минск…

Екипът му съобщи, че той е изгубил 8 килограма преди да започне гладната стачка.

В съобщение в "Инстаграм" днес опозиционерът съобщи, че има нови проблеми със здравето.

Той обяви, че има силна кашлица и температура 38,1 градуса по Целзий.

"Продължавам гладната стачка, разбира се", добави той.

Прокремълски медии обявиха, че Навални изглежда "доста нормално" и подчертаха, че той е затворен в колония, която "практически е за пример".

Но Навални отвърна, че в информацията "няма нито една дума истина". Като пример той посочи, че трети човек от 15 в неговото отделение е хоспитализиран с туберкулоза, откакто е докаран в колонията през февруари.

Призив на руски лекари в подкрепа на Навални

Призив на руски лекари в подкрепа на Навални

Медици искат опозиционерът да получи адекватни грижи

"Изненадан съм, че няма ебола тук", коментира Навални. 

44-годишният руски опозиционер Алексей Навални бе задържан на летище "Шереметиево" в Москва по-малко от час след пристигането си от Германия, където се възстановяваше 5 месеца от отравяне с новичок, което се предполага, че е по заповед на президента Владимир Путин.

Руски съд постанови, че той трябва да лежи в затвора 2 г. и 8 месеца за нарушаване на условна присъда от 2014 г. Преди 7 г. Навални бе осъден условно на 3 г. и 6 месеца затвор, но срокът на лишаване от свобода е намален, тъй като почти година опозиционерът бе под домашен арест. Той излежава присъдата си в наказателна колония на около 100 километра източно от Москва.

Критикът на Кремъл и активист срещу корупцията се разболя след качването си на самолет в Сибир през август 2020 г. По-късно той бе хоспитализиран в Берлин. Германия твърди, че има доказателства, че Навални е отровен с новичок, но Москва отвръща, че лекарите не са открили следи от отрова.

Навални рискува карцер в затвора заради нарушения

Навални рискува карцер в затвора заради нарушения

Получил е шест забележки през последните две седмици