Със 316 гласа "за" срещу 245 "против" Камарата на лордовете - горната камара на британския парламент подкрепи предложението за запазване на Хартата на Евросъюза за основните човешки права след Брекзит.

Само преди седмица Камарата на лордовете поискаха Острова да остане в Митническия съюз. Общо три промени бяха приети в горната камара.

Остава още 25% работа по сделката за Брекзит, съобщи Барние

Остава още 25% работа по сделката за Брекзит, съобщи Барние

Сметката за развода с ЕС може да е по-висока от 35-39 милиарда британски лири

Според анализатори това е лоша новина за правителството, тъй като се предполага, че ще има редица промени в проектозакона за напускане на ЕС, когато бъде върнат в Камарата на общините около 21 май.

Камарата на лордовете нанесе срамна загуба на Мей за Брекзит

Камарата на лордовете нанесе срамна загуба на Мей за Брекзит

348 срещу 225 законодатели гласуваха в полза на изменение

Британското правителство се изправя пред ново поражение по законопроекта за напускане на Европейския съюз в парламента, прогнозират местни медии.

Хартата, която е отделно от Европейската конвенция за човешките права, формулира редица граждански, политически и социални права за гражданите от ЕС. Митническият съюз е един от основните механизми за функциониране на ЕС.

Великобритания губи при всеки сценарий за Брекзит

Великобритания губи при всеки сценарий за Брекзит

Това показва анализът на мозъчния тръст Global Future

В четвъртък депутатите в Камарата на общините ще гласуват по одобрената миналата седмица в горната камара на паралмента поправка за оставане в митническия съюз. Представител на опозиционната Лейбърстка партия заяви след вота, че това е пореден сигнал за министрите, че трябва да преосмислят подхода си към Брекзит.