Левски гостува Ботев (Пловдив) днес от 20:45 часа и ще се опита да нанесе пета поредна загуба на пловдивчани.

"Сините" отново ще бъдат водени от Живко Миланов, тъй като Славиша Стоянович не се е възстановил напълно от коронавируса.

В негово отсъствие Миланов записа първа победа начело на столичани - 2:0 над Царско село.

Сега обаче младият треньор е поставен пред историческо постижение, ако постигне нов успех в Коматево.

До този момент Левски няма старт с две поредни победи във фазата на плейофите в този формат, който бе въведен през сезон 2016/17.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В СРЕЩАТА!

Очаква се специалистът да заложи на играчите, които триумфираха срещу "царете" през седмицата. Както е известно, тогава в игра се завърна Борислав Цонев.

Валентич реди нова защита за Левски

Валентич реди нова защита за Левски

Специалистът отново прекроява ариегарда

Живко Миланов обаче бе категоричен, че още му е рано да бъде титуляр след претърпяната операция на коляното.

Днешният мач в Коматево ще бъде паметен именно за Боби Цонев, а и за един от талантите на "сините" - Мартин Петков. Срещата ще бъде под номер 40 за тях за първенството.

"Жълто-черните" отново ще са с прекроена защита. Филип Филипов е наказан и мястото му като десен бек ще заеме Па Конате.

През настоящия сезон "сините" нямат победа срещу пловдивчани. Те загубиха с 1:2 визитата си в Коматево, като Атанас Илиев вкара и двата гола за Ботев, а Боби Цонев върна едно попадение от дузпа.

Мачът на "Герена" завърши 2:2. Любопитното е, че Атанас Илиев отново се разписа два пъти във вратата на столичния гранд. Головете за Левски бяха дело на Найджъл Робърта и Мартин Петков.

Спонсорите, които така и не наляха пари в Левски

Спонсорите, които така и не наляха пари в Левски

Финансовият рай на "Герена" е химера

Ботев има положителен баланс в домакинските си мачове срещу Левски - 32 победи, 14 равенства и 23 загуби. Головата разлика в тях е 96:86 в полза на "канарчетата". Общо в елита двата отбора са се срещали 139 пъти, като Левски е постигнал 76 победи, равенствата са 40, а победите на пловдивчани - 40.